Selecteer een pagina

Inschrijven voor schooljaar 2020-2021

Als je je wilt aanmelden voor één van de opleidingen van Sport & Bewegen klik je hieronder op jouw opleiding naar keuze en meld je je vervolgens aan via de website van het ROC van Amsterdam. Let goed op dat je voor de optie MBO College Zuid kiest.

Na je aanmelding nemen wij contact met je op. Normaal gesproken word je bij ons op school uitgenodigd voor een intake. Maar vanwege de Corona situatie gaat de intake nu op een andere manier. Hieronder zie je hoe precies.

  1. Je krijgt een brief met instructies voor de intake;
  2. Je wordt gebeld door een collega van Sport en Bewegen Amsterdam voor extra uitleg;
  3. Je maakt thuis, online, de AMN test;
  4. Je vult thuis een informatieformulier in en mailt deze naar ons terug.

Wanneer de AMN test gemaakt is en het informatieformulier is teruggestuurd word je uitgenodigd voor een videogesprek. Het is prettig als daar één van je ouders of verzorgers bij aanwezig kan zijn.

Na dit gesprek word je aangenomen voor de opleiding of je krijgt eventueel het advies om een andere opleiding te gaan doen.

Onder de informatie over de opleidingen staat een filmpje met informatie over onze opleidingen en de intake. Hierin wordt de intakeprocedure uitgelegd en kun je alvast een kijkje nemen in onze school.

Als medewerker sport & recreatie voer je (delen van) sportieve en recreatieve activiteiten uit. Je begeleidt gasten/deelnemers en houdt toezicht. Je gaat graag met mensen om, bent gastvrij en je kunt gasten/deelnemers op een leuke manier enthousiast maken om mee te doen aan sport- en spelactiviteiten. Je bent actief in sporthallen, fitnesscentra of zwembaden.

Hou jij je het liefst de hele dag bezig met sport? Wil je anderen helpen om gezond en fit te blijven? Met het diploma Sport- & Bewegingsleider kun je dat op veel verschillende werkplekken doen. Je werk is vaak heel afwisselend. Je eigen voorkeur en specialisatie die je kiest bepalen waar je terechtkomt. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een buitensportorganisatie, in een zwembad, in de gehandicaptenzorg, op een bungalowpark of bij een sportvereniging.

Wil jij van sport en bewegen je beroep maken? Vind je het leuk om leidinggevende taken te hebben? Met het diploma Sport & Bewegen kun je verschillende kanten op. Je werk is vaak heel afwisselend. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een buitensportorganisatie, in een zwembad, in de gehandicaptenzorg, op een bungalowpark of bij een sportvereniging.

Sport is tegenwoordig breder dan alleen sporten op het sportveld of bij een vereniging. Denk maar aan de bootcampclubs die in veel stadsparken worden opgestart en freerunners die je in de stad kunt tegenkomen. Misschien heb je weleens suppende mensen op het water gezien. We gebruiken de hele stad om te sporten, de stad is onze ‘playground’.

Meer video’s van onze opleiding zijn te
vinden op onze social media kanalen!