Selecteer een pagina

Sport & Bewegen Amsterdam

Over sport & bewegen Amsterdam

De opleidingen van Sport & Bewegen Amsterdam zijn onderdeel van het ROC van Amsterdam en zijn te volgen op het MBO College Zuid.  Tijdens de opleiding leer je hoe je sportieve activiteiten organiseert en begeleidt. Je leert lesgeven en het maken van trainingsplannen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast wordt er natuurlijk veel gesport. De opleidingen worden aangeboden op drie verschillende niveaus.

Sport & Bewegen Amsterdam biedt de volgende opleidingen aan:

Medewerker sport en recreatie (niveau 2) De opleiding Sport & Recreatie is een tweejarige BOL-opleiding. Als medewerker sport & recreatie help je bij het uitvoeren van sportieve en recreatieve activiteiten, waarbij de nadruk ligt op de sportieve kant bijvoorbeeld het begeleiden van een groep mensen tijdens het sporten.

Sport- en Bewegingsleider (niveau 3) De opleiding Sport- & Bewegingsleider is een driejarige BOL-opleiding. Tijdens de opleiding leer je zelfstandig sportactiviteiten voor te bereiden en te begeleiden.

Sport- en Bewegingscoördinator (niveau 4) De opleiding Sport- en Bewegingscoördinator is een drie- of vierjarige BOL-opleiding. Tijdens de opleiding leer je zelfstandig sportactiviteiten te leiden,  te coördineren en organiseren.

Urban Sport Trainer (niveau 4) De opleiding Urban Sport Trainer is een driejarige BOL-opleiding. Als urban sports trainer word je opgeleid tot sport- en bewegingscoördinator die sportactiviteiten aanbiedt aan verschillende doelgroepen in de stedelijke omgeving. Na afronding van deze opleiding kennen ondernemerschap, het inzetten van technologie bij het sporten en nieuwe ‘urban’ sporten geen geheimen meer voor jou.

Alle bovenstaande opleidingen zijn als volgt opgebouwd:

Praktijklessen het verbeteren van de eigen vaardigheid en het leren les- en leidinggeven;

Theorielessen ter ondersteuning van de praktijk van het les- en leidinggeven;

Beroepspraktijkvorming (BPV) om ervaring op te doen in het werkveld (ook wel stage genoemd).

Opdrachten/huiswerk

flowsports
Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam
020-7286332
flowsports@rocva.nl

flowsports is onderdeel van het  ROC van Amsterdam